Z-Way v3.0.0 Release

Official announcements from Z-Wave.Me team. Check this forum to get information about new releases and bug fixes.
timb
Posts: 59
Joined: 03 Jan 2015 00:10

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by timb » 17 Nov 2019 22:21

I have upgraded using a clean Buster install. Installed 3.0.0 and restored by backup from v2.3.8.
It is generally working but has moments when it is VERY slow, frequent message "Connection refused by the z-way server" on the screen.
I click a Switch on the UI (even a Dummy switch) and it takes 10 seconds to update.
I have cleared the browser cache and cleared cookies in Chrome sevral times. I have used Edge that I hardly ever use, no difference.
This is also reflected in rules being generally slow: walk into a room with a PIR, slow for the z-way server to fire a rule to turn the lights on.
Like I say it can change, sometimes OK, sometimes slow.
I have monitored the CPU on the Raspvberry Pi, mostly very low.
By the way, when I tried to convert the Rules to the new Rules in settings, it timed out. It converted the 11 If-Then rules, but none of the 30 Logical Rules. I gave up on that. Is there a way to run the conversion again?

Does anyone have any experience with Pi4 - is it faster?

User avatar
PoltoS
Posts: 5091
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by PoltoS » 18 Nov 2019 02:07

It might be due to intensive write to SD card. Try when no UI is accessing the server - is it faster? If so, we are releasing a fix for this issue

timb
Posts: 59
Joined: 03 Jan 2015 00:10

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by timb » 23 Nov 2019 16:57

Would it be faster if i got a SSD HD instead of the SD card?

timb
Posts: 59
Joined: 03 Jan 2015 00:10

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by timb » 27 Nov 2019 23:10

I have checked the slow responsiveness does not depend on the UI. When I have no active session, still rules can take up to 10 seconds to activate.

User avatar
PoltoS
Posts: 5091
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by PoltoS » 02 Dec 2019 03:24

In that case would be good to check for logs and may be put some console.log in different places of the modules involved to see where it takes time to do something

timb
Posts: 59
Joined: 03 Jan 2015 00:10

Re: Z-Way v3.0.0 Release

Post by timb » 05 Dec 2019 01:29

I have since completely rebuilt a new SD card. New Buster OS, new install of zway, restore of my ,.zab file.
All is now working fine - phew!
HoweverI couldnt get this command to work: wget -q -O - https://storage.z-wave.me/RaspbianInstall | sudo bash
Instead I had to use the old: wget -q -O - http://razberry.z-wave.me/install/v3.0.1
Any reason for this? What am I doing wrong (it seems to work anyway?)
Thanks

Post Reply