Devolo Thermostat

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 01 Jul 2016 14:24

Hello together,

try now for hours to get devolo thermostat to work. I get both new and this are the only zwave devices. I don't know if my controller not working well.

What i try:

After unplug power and plug again zwave controller will show green and red led for 1 sec. and goes off. I try to include devolo via danfoss living connect ( read that this products are the same). But nothing happens, i get a message that this need to much time. Exclusion give say me that device is exluded. But it will be never included. If i push inclusion button red led switch on and stay. I dont know if this is a good or bad sign.

Logs show this:

Code: Select all

[2016-07-01 13:20:47.022] [D] [zway] SENT ACK
[2016-07-01 13:20:47.022] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastIncludedDevice = Empty
[2016-07-01 13:20:47.022] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = Empty
[2016-07-01 13:20:47.022] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Ready to remove - push button on the device to be removed
[2016-07-01 13:20:47.023] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 5 (0x00000005)
[2016-07-01 13:20:55.070] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4B 03 02 00 00 B2 )
[2016-07-01 13:20:55.071] [D] [zway] SENT ACK
[2016-07-01 13:20:55.071] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Node found: #0
[2016-07-01 13:20:55.072] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 6 (0x00000006)
[2016-07-01 13:20:55.072] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = 0 (0x00000000)
[2016-07-01 13:20:55.761] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 18 00 4B 03 03 00 11 04 08 04 80 46 81 72 8F 75 31 43 86 84 EF 46 81 8F AD )
[2016-07-01 13:20:55.762] [D] [zway] SENT ACK
[2016-07-01 13:20:55.762] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Removing slave: #0
[2016-07-01 13:20:55.762] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 7 (0x00000007)
[2016-07-01 13:20:55.762] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = 0 (0x00000000)
[2016-07-01 13:20:55.775] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 18 00 4B 03 06 00 11 04 08 04 80 46 81 72 8F 75 31 43 86 84 EF 46 81 8F A8 )
[2016-07-01 13:20:55.776] [D] [zway] SENT ACK
[2016-07-01 13:20:55.776] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Done
[2016-07-01 13:20:55.776] [D] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): success
[2016-07-01 13:20:55.776] [I] [zway] Removing job: Remove node from network
[2016-07-01 13:20:55.777] [I] [zway] Adding job: Remove node from network
[2016-07-01 13:20:55.777] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2016-07-01 13:20:55.777] [D] [zway] SENDING (cb 0x00): ( 01 05 00 4B 05 00 B4 )
[2016-07-01 13:20:55.785] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2016-07-01 13:20:55.786] [I] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): Stop done
[2016-07-01 13:20:55.786] [D] [zway] Job 0x4b (Remove node from network): success
[2016-07-01 13:20:55.786] [I] [zway] Removing job: Remove node from network
[2016-07-01 13:20:55.786] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2016-07-01 13:21:14.808] [D] [zway] SETDATA controller.data.secureInclusion = True
[2016-07-01 13:21:14.838] [I] [zway] Adding job: Add/re-include node to network
[2016-07-01 13:21:14.848] [D] [zway] SENDING (cb 0x04): ( 01 05 00 4A C1 04 75 )
[2016-07-01 13:21:14.850] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2016-07-01 13:21:14.859] [D] [zway] RECEIVED: ( 01 07 00 4A 04 01 00 00 B7 )
[2016-07-01 13:21:14.859] [D] [zway] SENT ACK
[2016-07-01 13:21:14.859] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastIncludedDevice = Empty
[2016-07-01 13:21:14.859] [D] [zway] SETDATA controller.data.lastExcludedDevice = Empty
[2016-07-01 13:21:14.860] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Ready to add - push button on the device to be added
[2016-07-01 13:21:14.860] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 1 (0x00000001)
[2016-07-01 13:21:16.086] [D] [zway] Job 0x4b: deleted from queue
[2016-07-01 13:21:16.086] [D] [zway] Job 0x4b: deleted from queue
[2016-07-01 13:21:45.288] [I] [zway] Removing job: Add/re-include node to network
[2016-07-01 13:21:45.288] [I] [zway] Adding job: Add/re-include node to network
[2016-07-01 13:21:45.297] [D] [zway] SENDING (cb 0x00): ( 01 05 00 4A 05 00 B5 )
[2016-07-01 13:21:45.299] [D] [zway] RECEIVED ACK
[2016-07-01 13:21:45.299] [I] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): Stop done
[2016-07-01 13:21:45.300] [D] [zway] Job 0x4a (Add/re-include node to network): success
[2016-07-01 13:21:45.300] [I] [zway] Removing job: Add/re-include node to network
[2016-07-01 13:21:45.300] [D] [zway] SETDATA controller.data.controllerState = 0 (0x00000000)
[2016-07-01 13:22:05.573] [D] [zway] Job 0x4a: deleted from queue
[2016-07-01 13:22:05.584] [D] [zway] Job 0x4a: deleted from queue
If i push inclusion button i get this after a little wait:
INCLUSION takes a long time to start up.

Does Devolo not supported?

Is there a receiving mode to check if any data will be received from thermostat?

Thanks for help.
Greatings from the noob

Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 02 Jul 2016 13:10

Today i get a second device. Now this device is included in my z-wave network. Multisensor from Fibaro works!

There must be an incompatibility between devolo and the real Danfoss System i think. I will buy the original and try it out and let you know if it work.
Greatings from the noob

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Devolo Thermostat

Post by pz1 » 02 Jul 2016 14:07

I think it is up to Devolo to help you out.
See here for national contacts http://www.devolo.com/en/devolo-International
Consumers should play harder to these Smarthome companies
Since 29-12-2016 I am no longer a moderator for this forum

Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 02 Jul 2016 14:22

It's not direct my goal to get it with Devolo to work. Most cases Devolo do only support for there on products. I have the Devolo system from a friend for testing purposes. I will try Danfoss out. Think this should be work.
Greatings from the noob

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Devolo Thermostat

Post by pz1 » 02 Jul 2016 15:04

Wikibear wrote:Most cases Devolo do only support for there on products.
FYI: If it is a Z-Wave certified product, consumers may expect it to work with other Z-Wave controllers, such as Zwave>me's ZWay product.

Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 02 Jul 2016 15:25

Thanks, tried also via: Add new Z-Wave Device and identify it automatically.
No way at all.
Greatings from the noob

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Devolo Thermostat

Post by pz1 » 02 Jul 2016 17:01

You may try to exclude it first. The device may still be bound to an other installation. That blocks the inc;lusion in a new system.

note: If you borrowed the device from someone else, remember to exclude it before returning it

Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 02 Jul 2016 17:09

Yes I did it and get positive feedback from the system. Inclusion doesn't work after this.
Greatings from the noob

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: Devolo Thermostat

Post by pz1 » 02 Jul 2016 17:52

Strange. What is roughly the disatnce between Devolo and the controller? I remember from the older Danfoss devices they very critical in this respect. Shouldn't be to close nor to far. Ideal is 2-3 m direct line of sight seems to be optimal. After inclusion you can move the Devolo further away. Hope this helps.

Wikibear
Posts: 88
Joined: 01 Jul 2016 14:10

Re: Devolo Thermostat

Post by Wikibear » 02 Jul 2016 18:24

I tried this also but haven't luck. I think Danfoss will work. I will get Danfoss at Thursday for testing.
Greatings from the noob

Post Reply