Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
cdogg76
Posts: 23
Joined: 28 Sep 2014 23:13

Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by cdogg76 » 15 Jan 2019 21:48

Hello,

Since upgrading to 2.3.8, I'm finding that some of my devices are not displaying the Interview page correctly in the ExpertUI. For whatever reason, sometimes my devices will lose their entire interview and only show Command Class Basic. In this case, I need to Call for NIF and then Force Interview to fix it. (Any idea why I'm losing interviews?) When I have to click into "View Interview Result" to see if that has happened, it becomes quite tedious to check on all my devices.

For the problematic Interview displays, it shows only "Device Name" and the "Interview" percentage bar. In case it's helpful, here's the basic device data from my zddx file of one of the affected devices. I believe it is for all of my dimmer wall switches:

Code: Select all

 <device id="14">
  <data name="devices.14.data" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568131" type="empty" value="null">
   <data name="basicType" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="int" value="4"/>
   <data name="genericType" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="int" value="18"/>
   <data name="specificType" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="int" value="0"/>
   <data name="infoProtocolSpecific" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="int" value="13868032"/>
   <data name="deviceTypeString" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="string" value=""/>
   <data name="isVirtual" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568131" type="bool" value="false"/>
   <data name="isListening" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="bool" value="true"/>
   <data name="isRouting" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="bool" value="true"/>
   <data name="isAwake" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568135" type="bool" value="true"/>
   <data name="optional" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="bool" value="true"/>
   <data name="isFailed" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575107" type="bool" value="false"/>
   <data name="sensor250" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="bool" value="false"/>
   <data name="sensor1000" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575108" type="bool" value="false"/>
   <data name="neighbours" invalidateTime="1547372405" updateTime="1547575681" type="binary" value="[ 04 05 06 09 0a 0b 0c 0d 11 12 13 14 15 16 17 1a 1c 1d 1f
20 21 25 26 27 29 2b 2c 2f 30 31 32 33 34 36 ]"/>
   <data name="manufacturerId" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568141" type="int" value="335"/>
   <data name="vendorString" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568141" type="string" value="Nortek Security &amp; Control LLC "/>
   <data name="manufacturerProductType" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568141" type="int" value="21591"/>
   <data name="manufacturerProductId" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568141" type="int" value="12339"/>
   <data name="ZWLib" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="int" value="6"/>
   <data name="ZWProtocolMajor" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="int" value="3"/>
   <data name="ZWProtocolMinor" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="int" value="42"/>
   <data name="SDK" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="string" value="4.54.01"/>
   <data name="applicationMajor" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="int" value="5"/>
   <data name="applicationMinor" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568140" type="int" value="41"/>
   <data name="nodeInfoFrame" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568131" type="binary" value="[ 87 25 26 27 85 70 86 72 ef 20 26 ]"/>
   <data name="fullNodeInfoFrame" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568131" type="empty" value="null"/>
   <data name="ZDDXMLFile" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568144" type="string" value="485-014f-5457-3033-06-03-2a-05-29.xml"/>
   <data name="lastReceived" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547401368" type="int" value="0"/>
   <data name="keepAwake" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575105" type="bool" value="false"/>
   <data name="queueLength" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568131" type="int" value="0"/>
   <data name="givenName" invalidateTime="1528568130" updateTime="1528568148" type="string" value="Kitchen 2"/>
   <data name="interviewDone" invalidateTime="1528568130" updateTime="1547575105" type="bool" value="true"/>
   <data name="secureChannelEstablished" invalidateTime="1529038934" updateTime="1529038935" type="bool" value="false"/>
  </data>
Thanks!

P.S. Any way to kill the accounts and all posts from the spammers?

User avatar
PoltoS
Posts: 4483
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by PoltoS » 16 Jan 2019 09:06

If the interview disappears, you should have a corresponding note in the log. Do you see something?

cdogg76
Posts: 23
Joined: 28 Sep 2014 23:13

Re: Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by cdogg76 » 16 Jan 2019 21:43

I have no idea when the interviews disappear, so it's hard to track that down. I'll try to figure it out next time it happens. Any hints at strings to search for?

Any idea on why the interview page in the Configuration tab of Expert UI doesn't populate for some devices? The interviews themselves are intact, but the page doesn't display properly (missing everything except the device name and the interview completion percentage bar).

Thanks!

User avatar
PoltoS
Posts: 4483
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by PoltoS » 18 Jan 2019 01:14

There was a bug in 2.3.8. check three commits on Dec 2 and 3:
https://github.com/Z-Wave-Me/ExpertUI/commits/dev

cdogg76
Posts: 23
Joined: 28 Sep 2014 23:13

Re: Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by cdogg76 » 05 Feb 2019 03:39

Is there some way that I can apply those changes? I tried editing /opt/z-way-server/htdocs/expert/app/js/build.js, but it didn't seem to help.

Also, where can I get 3.0.0 RC's and perhaps instructions on upgrading? I'm running Razberry.

Thanks!

User avatar
PoltoS
Posts: 4483
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Z-way 2.3.8 isn't displaying Configuration Interview info properly for some devices

Post by PoltoS » 11 Feb 2019 05:44

You can checkout the GitHub repository instead of the existing expert folder.

v3.0.0 is in .deb package in the same storage

Post Reply