Webif is switch off

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
kozaczynski
Posts: 1
Joined: 04 Sep 2016 09:38

Re: Webif is switch off

Post by kozaczynski » 04 Sep 2016 10:34

has someone figured out how to fix the problems described on this thread?

I took the latest version of Rasbian and I installed z-wave on it. when I connect to port 8083 the server briefly show a dialog and then returns the html text. when I connect to port 8084 I get the message that "Webif is switched off". I get the same result when I start from the image downloaded from the z-wave site.

Srun
Posts: 5
Joined: 31 Mar 2016 11:18

Re: Webif is switch off

Post by Srun » 02 Mar 2017 15:36

Managed to purge previous installation of version and installed a new 2.3.0.
Created a new zbox identity and when I first started my_ip:8084 page is worked to set up remote access and closed the browser at my raspberry PI. Reincluded all my devices etc.
After this I got the same problem again. "Webif is switched off ...".

Followed the instruction by bogr;

Code: Select all

sudo sh -c "echo 900 > /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json"


It worked again. Thanks but what is the root cause. I would like to avoid this happening again.

Srun
Posts: 5
Joined: 31 Mar 2016 11:18

Re: Webif is switch off

Post by Srun » 02 Mar 2017 15:50

After closing the my_ip:8084 browser page, I got the same problem again.
Opening a new browser page at my_ip:8084 resulted in "Webif is switched off ...".

Running the command again;

Code: Select all

 sudo sh -c "echo 900 > /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json"


It worked again.

brosensteiner
Posts: 1
Joined: 10 Mar 2017 22:08

Re: Webif is switch off

Post by brosensteiner » 10 Mar 2017 22:17

Actually it is enough to open 8084AccessTimeout....json in an editor, save it (without any modification) and the server is reachable again. 100% repeatable at least with my Razberry.

diegoraspberrypi
Posts: 1
Joined: 05 Jan 2018 05:59

Re: Webif is switch off

Post by diegoraspberrypi » 05 Jan 2018 06:06

thanks guys , now raspberry and z wave are working !!!

thanks thanks !!!

this is my case and this is what i did , if it helps u i will be happy !!



1 i did install this noobs with wheezy NOOBS_v1_4_1 , you can find the old .zip files right in the official page. (DONT INSTALL HIGHER VERSIONS THAN NOOBS 1.4.1 )

2 port 8083 wasnt working ... it was only letters ... no html was rendered ...

3 i did install chromioum for raspberry pi and then i was able to see 8083 ... harmony browser its a terrible browser !!

4 i did use sudo sh -c "echo 900 > /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json"
so i was able to activate 8084 and i didnt have to update to a new version.

5 i went to 8083 then i went to expert and i was able to activate my switcher device !!!

thanks everybody !!

Post Reply