Webif is switch off

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
bogr
Posts: 168
Joined: 16 Nov 2015 22:46

Re: Webif is switch off

Post by bogr » 30 Mar 2016 23:42

then if root has no write permissions just chmod it.

NanoBot
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2016 23:03

Re: Webif is switch off

Post by NanoBot » 31 Mar 2016 00:49

bogr,
I tried the code you sent... and receivde "No such file or directory" - see below...

pi@raspberrypi:~ $ ls -l /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json

ls: cannot access /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json: No such file or directory
pi@raspberrypi:~ $

bogr
Posts: 168
Joined: 16 Nov 2015 22:46

Re: Webif is switch off

Post by bogr » 31 Mar 2016 09:58

aah, the file does of course not exist, try

Code: Select all

ls -la /opt/z-way-server/automation/storage
to see the permissions on the dir.

Srun
Posts: 5
Joined: 31 Mar 2016 11:18

Re: Webif is switch off

Post by Srun » 31 Mar 2016 11:56

I have the same problem with my upgrade to 2.2.1. Upgrade halted. Installed 2.2.0 but same problem.
How do I switch webif on ?

NanoBot
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2016 23:03

Re: Webif is switch off

Post by NanoBot » 31 Mar 2016 18:48

bogr,
Please see below for list of permissions... thanks for your help
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
bogr wrote:aah, the file does of course not exist, try

Code: Select all

ls -la /opt/z-way-server/automation/storage
to see the permissions on the dir.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
pi@raspberrypi:~ $ ls -la /opt/z-way-server/automation/storage
total 28
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 31 00:58 .
drwxrwxr-x 11 pi pi 4096 Mar 25 23:24 ..
-rw-r--r-- 1 root root 11341 Mar 31 00:58 configjson-06b2d3b23dce96e1619d2b53d6c947ec.json
-rw-r--r-- 1 root root 0 Mar 25 23:24 .keep
-rw-r--r-- 1 root root 1534 Mar 31 00:58 notifications-f37bd2f66651e7d46f6d38440f2bc5dd.json
-rw-r--r-- 1 root root 31 Mar 25 23:24 storageContent-0c40aa7c27d2121efdfa27fff03c9548.json

bogr
Posts: 168
Joined: 16 Nov 2015 22:46

Re: Webif is switch off

Post by bogr » 01 Apr 2016 00:22

ok, apparently it was not about the permissions, sorry about that. The problem is the redirection, so run it in a separate shell and it should work, like:

Code: Select all

sudo sh -c "echo 900 > /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json"

NanoBot
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2016 23:03

Re: Webif is switch off

Post by NanoBot » 02 Apr 2016 01:51

bogr.... Thank you.... it worked.

Srun
Posts: 5
Joined: 31 Mar 2016 11:18

Re: Webif is switch off

Post by Srun » 02 Apr 2016 13:20

Tested:
sudo sh -c "echo 900 > /opt/z-way-server/automation/storage/8084AccessTimeout-6b497208061ec7faae003cdd7f9a035e.json"
but still get "Webif is switched off. You can swithch it on from Z-Way UI of box shell" at "http://my_ip:8084/cgi-bin/main.cgi".
What else do I need to do to switch it on ?

Srun
Posts: 5
Joined: 31 Mar 2016 11:18

Re: Webif is switch off

Post by Srun » 02 Apr 2016 14:42

Manged to do reinstall through "wget -q -O - http://razberry.z-wave.me/intall | sudo bash", and upgrade sucessfylly to 2.2.1. But all my previously installed devices does not show up in the expert UI.
The smarthome UI does not start at all, responding with "SmartHome UI - ERROR" and "error_load_data".
Seems I need to force a fresh installation. How do I do this ?

NanoBot
Posts: 8
Joined: 24 Mar 2016 23:03

Re: Webif is switch off

Post by NanoBot » 06 Apr 2016 19:02

bogr... I'm getting the following when I try to connect... do you know what is going on?

<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="refresh" content="1;url=smarthome">
<script type="text/javascript">
window.location.href = "smarthome"
</script>
<title>Page Redirection to Z-Wave Smart Home</title>
</head>
<body>
</body>
</html>

Post Reply