Can't get it work..RPI3 with Razberry. Please help

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
josklungers
Posts: 1
Joined: 27 Apr 2017 10:27

Can't get it work..RPI3 with Razberry. Please help

Post by josklungers » 27 Apr 2017 10:42

Please help with this, because i/m a bit of a noob...:-)

I installed my razberry2 on my RPI3 and now want to acces zwave, but this messages appears:

An unexpected error occurred while initialising the Z-Wave controller data.
Please check
1.) if the controller is plugged in correctly,
2.) that in the app 'Z-Wave Network Access' the right port is entered
(UZB: '/dev/ttyACM0', Box: '/dev/ttyAMA0', UZB-Windows: '\\\\.\\COM3', Z-Stick: '/dev/ttyUSB0', embedded boxes: '/dev/ttyS0' or '/dev/ttyS1')
3.) the app is aktiv. If not you could activate it under Menu > Apps > Activ or add a new one under Menu > Apps > Local.
The Setting 'Expert View' needs to be active under Menu > My Settings.

I checked everything, but i seems ok.
1.JPG
Z-Wave Network Access settings
1.JPG (98.4 KiB) Viewed 257 times
On Domoticz i can acces my zwave en i seems the serial is '/dev/ttyAMA0'
2.JPG
domoticz
2.JPG (91.81 KiB) Viewed 257 times
This is my log-file:
[2017-04-27 09:22:34.966] [D] [zway] Opened device: /dev/ttyAMA0
[2017-04-27 09:22:34.966] [D] [zway] Worker thread successfully created
[2017-04-27 09:22:34.966] [D] [zway] Worker thread entry point
[2017-04-27 09:22:34.966] [zway] Adding job: Get controller info and supported function classes
[2017-04-27 09:22:34.976] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2017-04-27 09:22:34.978] [E] [zway] RECEIVED UNKNOWN PACKET TYPE: 0x47
[2017-04-27 09:22:35.180] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2017-04-27 09:22:35.180] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2017-04-27 09:22:35.182] [W] [zway] Received SOF, while awaiting ACK
[2017-04-27 09:22:35.484] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2017-04-27 09:22:35.484] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2017-04-27 09:22:35.696] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2017-04-27 09:22:35.696] [W] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
[2017-04-27 09:22:35.696] [D] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
[2017-04-27 09:22:35.696] [C] [zway] Get Serial API Capabilities returned zero.
[2017-04-27 09:22:35.696] [zway] Removing job: Get controller info and supported function classes
[2017-04-27 09:22:35.706] [D] [zway] Worker thread exit point
[2017-04-27 09:22:35.706] [D] [zway] Worker thread successfully finished
[2017-04-27 09:22:35.717] [E] [zway] SaveData will not save data since it wasn't loaded. This is to prevent data loss.
[2017-04-27 09:22:35.734] [core] Notification: critical (z-wave): Cannot start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed

can somebody help me?

lacagoule91
Posts: 2
Joined: 14 Jun 2017 10:32

Re: Can't get it work..RPI3 with Razberry. Please help

Post by lacagoule91 » 14 Jun 2017 10:43

Hello :)

I own a RZ2 installed on a Raspberry 2 B and I have the same problem....Is it defective ?

User avatar
PoltoS
Posts: 3416
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: Can't get it work..RPI3 with Razberry. Please help

Post by PoltoS » 15 Jun 2017 09:11

Sure you don't have both running at the same time?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests