razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
uirapuru
Posts: 1
Joined: 05 Feb 2019 23:53

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by uirapuru » 05 Feb 2019 23:57

I have the same problem after firmware update. However the green and red LED are faint. Any suggestion what to do?

perf
Posts: 10
Joined: 16 Jan 2019 16:15

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by perf » 06 Feb 2019 15:31

PoltoS wrote:
05 Feb 2019 02:41
Thank you. We will check it. Meanwhile please exchange yours in the shop where you bought it
You are welcome!
Yep, returned it... waiting for a replacement delivery.

User avatar
PoltoS
Posts: 4571
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS » 07 Feb 2019 02:38

Looks we have found the problem. We will check how to solve it for future customers. The upgrade was temporarily disabled not to kill more boards

perf
Posts: 10
Joined: 16 Jan 2019 16:15

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by perf » 20 Feb 2019 12:19

Hi PoltoS,
how it's going? are there any updates in problem identification and fix?

User avatar
PoltoS
Posts: 4571
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS » 21 Feb 2019 00:22

The problem is identified. Currently we do not see any options to upgrade except for returning then back to us. The problem comes from the factory and was not found during QC tests. We are working on other options. Only blue boards are affected

perf
Posts: 10
Joined: 16 Jan 2019 16:15

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by perf » 21 Feb 2019 15:17

Hey PoltoS,
thanks for reply, good to know.
I send back faulty RaZberry shield, and got a replacement, but PCB is also of a blue color. Does it mean that there are no ways to upgrade firmware by user?
Do you have plans on finding a workaround so blue boards will not brick from this issue?

User avatar
PoltoS
Posts: 4571
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS » 23 Feb 2019 00:08

Currently we do not have any workaround. We are discussing this with contractor

Post Reply