razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder » 23 May 2019 12:21

Forgot i was still running on v.2.8.1. After i updated to v.2.3.8 the logs began updating again. Same error, logs show:

Code: Select all

[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Opened device: /dev/ttyAMA0
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread successfully created
[2019-05-23 11:13:18.427] [D] [zway] Worker thread entry point
[2019-05-23 11:13:18.427] [I] [zway] Adding job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:18.437] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.639] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.639] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:18.840] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:18.840] [D] [zway] SENDING: ( 01 03 00 07 FB )
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): No ACK received before timeout
[2019-05-23 11:13:19.042] [W] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes) dropped: too many resends
[2019-05-23 11:13:19.042] [D] [zway] Job 0x07 (Get controller info and supported function classes): fail
[2019-05-23 11:13:19.042] [C] [zway] Get Serial API Capabilities returned zero.
[2019-05-23 11:13:19.042] [I] [zway] Removing job: Get controller info and supported function classes
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread exit point
[2019-05-23 11:13:19.052] [D] [zway] Worker thread successfully finished
[2019-05-23 11:13:19.063] [E] [zway] SaveData will not save data since it wasn't loaded. This is to prevent data loss.
[2019-05-23 11:13:19.083] [I] [core] Error: Bad data - communication failed
[2019-05-23 11:13:19.084] [I] [core] Tried 5 times without success. Stopping tries.
[2019-05-23 11:13:19.087] [I] [core] Notification: critical (z-wave): Cannot start Z-Wave binding: Error: Bad data - communication failed
Attached new logs from var/log/z-way-server.log
Attachments
z-way-server.7z
(22.12 KiB) Downloaded 7 times

User avatar
PoltoS
Posts: 4722
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS » 24 May 2019 04:47

Please check config.xml to set log-level to 0

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder » 24 May 2019 12:07

There is no config.xml file on my raspberry. Tried searching for it with sudo find but didn't get anything.

In which folder would it normally be located?

User avatar
PoltoS
Posts: 4722
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by PoltoS » 24 May 2019 13:02

/opt/z-way-server/config.xml

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder » 24 May 2019 14:21

Found it!
log-level was already set to 0

Code: Select all

<config>
    <automation-dir>automation</automation-dir>
    <log-file>/var/log/z-way-server.log</log-file>
    <log-level>0</log-level>
    <debug-port></debug-port>
</config>

BugHoarder
Posts: 6
Joined: 22 May 2019 18:44

Re: razberry v2 shield problem (dead?) after firmware update

Post by BugHoarder » 28 May 2019 15:42

Did you have anything else for me to try? The issue is still there. Still get the same error message, the razberry cant include anything...

Post Reply