oled issue SSD1306

Discussion about Z-Uno product. Visit http://z-uno.z-wave.me for more details.
Post Reply
vebryn
Posts: 8
Joined: 16 Dec 2017 02:38

oled issue SSD1306

Post by vebryn » 16 Dec 2017 02:49

Hi,

I just purchase Z-Uno, it seems amazing!

I would like to use my oled screen from adafruit https://www.adafruit.com/product/326.

I load and upload OLEDFrontDemo. Nothing is displayed :?

Code: Select all

Screen => Z-Uno
SDA => pin 10
SCL => pin 9
GND => GND
Vin => 3v3
RST => pin 11
Oled screen is working fine with my Raspberry Pi. A reset of screen is required. I tried to reset screen on Z-Uno with following code into setup :

Code: Select all

pinMode(11, OUTPUT);
digitalWrite(11, HIGH);
delay(1);
digitalWrite(11, LOW);
delay(10);
digitalWrite(11, HIGH);
Nothing is displayed :?

Any idea to debug ?

Best regards.

rom1011
Posts: 6
Joined: 24 Sep 2017 22:57

Re: oled issue SSD1306

Post by rom1011 » 16 Dec 2017 03:08

I have this one https://www.adafruit.com/product/938 working with ZUno. Your's should be the same/similar.
I had to change the address in the libraries from 0x3c to 0x3d (SSD1306_ADDR) and I patched the reset toggle into the OLED::begin() method after the Wire.begin().

vebryn
Posts: 8
Joined: 16 Dec 2017 02:38

Re: oled issue SSD1306

Post by vebryn » 16 Dec 2017 11:21

Yeah, working much better with 0x3d i2c address! Thank you! If everything was so easy to solve :)

I didn't set the reset pin. Is this a good solution ?
I'm wondering if we can make text font bigger (as we can do with numbers) ?

Post Reply