DüWi wall plug - don't send update when manually operated

Discussions about existing Z-Wave device and their usage with Z-Way/Z-Cloud/Z-Box
AlphaX2
Posts: 109
Joined: 25 Jul 2015 15:03

DüWi wall plug - don't send update when manually operated

Post by AlphaX2 » 29 Jul 2015 00:28

Hi,

I have two DüWi wall plugs and the problem is, they are not sending updates to the RaZberry, if I switch them manually on/off. The z-way-server log show's nothing, when they are manually operated. Also there are no association groups in the expert view, but in http://www.pepper1.net/zwavedb/device/567 they are listed, but it seems there are different versions of this plug.

At the moment I want to use it with a MotionSensor, but want to be able to switch it manually off and in this case it's important that I can register the change.

EDIT: Found the following Thread: viewtopic.php?f=3423&t=20855 - same situation in my case, a manually send Get() updates the state.

Thanks.

User avatar
PoltoS
Posts: 3660
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by PoltoS » 01 Aug 2015 03:07

Make sure to have RaZberry in Report association group

AlphaX2
Posts: 109
Joined: 25 Jul 2015 15:03

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by AlphaX2 » 01 Aug 2015 09:03

As I wrote they show no Association groups in expert view. A setInterval, or manually Get() updated the state. But I'm not sure if it is good to do, because it causes lot of traffic/sending, isn't it?

User avatar
PoltoS
Posts: 3660
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by PoltoS » 01 Aug 2015 23:34

Can you provide exact info on version of the device on info@ ?

AlphaX2
Posts: 109
Joined: 25 Jul 2015 15:03

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by AlphaX2 » 02 Aug 2015 13:42

Thanks for your help, I've send an email with some pictures. i hope it will help you, let me know if there is something else that I can try/do.

AlphaX2

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by pz1 » 02 Aug 2015 13:47

Hope you'll report back here
Thanks

AlphaX2
Posts: 109
Joined: 25 Jul 2015 15:03

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by AlphaX2 » 02 Aug 2015 19:29

I will. Interessting fact: the switch reports that it supports Hail (instant update), but never updates. I also tried Niffler app, but it is also not working, I also don't see anything in the log, when switching manually. Is it a problem to poll status every few seconds?! I mean health of the devices, energy?

Thanks.

pz1
Posts: 2053
Joined: 08 Apr 2012 13:44

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by pz1 » 02 Aug 2015 22:32

AlphaX2 wrote:I will. Interessting fact: the switch reports that it supports Hail (instant update)
I was curious about that too, because hail was introduced in one of the v2.0.1 release candiates. Since the status of my Duwi was not very critical, earlier this year I ended up doing 1 minute polling regime.

User avatar
PoltoS
Posts: 3660
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by PoltoS » 03 Aug 2015 02:30

This is original Duwi plug, not Z-Wave.Me upgraded. It does not have report group and does not report it's status instantly.

Hail does not mean "instant update". It means "Hello" - just a ping in Z-Wave. But in US some manufacturers used it to notify about state change to trigger polling (this was to overcome existing Lutron patent).

In Duwi device Hail was to rebuild network topology.

tomshuette
Posts: 41
Joined: 29 Nov 2016 11:26

Re: DüWi wall plug - don't send update when manually operate

Post by tomshuette » 30 Jan 2017 21:45

thats very confus. a status report is a basic functonalty... the approval prozess is not strong enough!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests