No access to IP:8083 page

Discussions about RaZberry - Z-Wave board for Raspberry computer
Post Reply
testerbb
Posts: 3
Joined: 04 May 2018 21:11

No access to IP:8083 page

Post by testerbb » 04 May 2018 21:29

Hi everybody

I'm new here, because i started to play around with my raspberry and the option of zwave is very interesting.
Nevertheless, i followed the installation procedure, all works fine.
By accessing the page https://find.z-wave.me/zboxweb the link with the IP is visible, ok.
By clicking and going to the page: IP:8083 an error message is displayed: unable to connect. It seems the server is not running, but it does. Checked with z-way server status. even with localhost:8083 the same error is shown.
Do i have to configure my router or where could be the error?

Thanks in advance for your help

adamjarema
Posts: 4
Joined: 04 May 2018 03:10

Re: No access to IP:8083 page

Post by adamjarema » 05 May 2018 05:25

Can you check any log pages? I'm having this issue too. What I am finding is that the z-way server process is not actually starting. If you look at: systemctl status z-way-server it should tell you if it is running or has exited.

testerbb
Posts: 3
Joined: 04 May 2018 21:11

Re: No access to IP:8083 page

Post by testerbb » 05 May 2018 10:12

In my eyes its running.. isn't it?

pi@raspberrypi:~ $ systemctl status z-way-server
● z-way-server.service - LSB: RaZberry Z-Wave service
Loaded: loaded (/etc/init.d/z-way-server; generated; vendor preset: enabled)
Active: active (exited) since Wed 2018-05-02 21:00:38 CEST; 2 days ago
Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
Process: 318 ExecStart=/etc/init.d/z-way-server start (code=exited, status=0/S
CGroup: /system.slice/z-way-server.service

May 02 21:00:38 raspberrypi systemd[1]: Starting LSB: RaZberry Z-Wave service...
May 02 21:00:38 raspberrypi z-way-server[318]: Starting z-way-server: done.
May 02 21:00:38 raspberrypi systemd[1]: Started LSB: RaZberry Z-Wave service.

adamjarema
Posts: 4
Joined: 04 May 2018 03:10

Re: No access to IP:8083 page

Post by adamjarema » 08 May 2018 06:15

No, it has exited. Seems you and I have the same problem. Interesting.

Brekne
Posts: 10
Joined: 09 Aug 2017 16:52

Re: No access to IP:8083 page

Post by Brekne » 09 May 2018 19:33

Backend server error. When will this problem be solved. Have no remote access to my 2 razberries. Frustrated

testerbb
Posts: 3
Joined: 04 May 2018 21:11

Re: No access to IP:8083 page

Post by testerbb » 09 May 2018 21:34

Does anybody have any ideas to solve the problem?

adamjarema
Posts: 4
Joined: 04 May 2018 03:10

Re: No access to IP:8083 page

Post by adamjarema » 11 May 2018 03:05

My problem with this is that I'm not getting any logs from the z-way server. I think it has something to do with one of the packages being updated that the server depends on, but that's just a hunch.

Post Reply