wrong failed state

Discussions about Z-Way software and Z-Wave technology in general
Post Reply
piet66
Posts: 91
Joined: 04 Feb 2017 17:00

wrong failed state

Post by piet66 » 24 Oct 2019 12:16

Since several days one of mine devices (mains powered Aeotec Multisensor 6) is marked as failed in Smarthome UI. But it permanently delivers sensor values. It can't be failed. And curiously according to Expert UI 'the device works properly'.

How can I get rid of this wrong state?
I already tried

Code: Select all

http://IP:8083/JS/Run/zway.devices[8].data.isFailed=true
http://IP:8083/JS/Run/zway.devices[8].data.isFailed=false
That worked, but only for short time.
Next day it was failed again in Smarthome UI, but not in Expert UI.

In log there's no entry for this device besides 'Notification device-info'.
Raspberry Pi 3 Model B Rev 1.2
Raspbian GNU/Linux 9 (stretch)
ZMEERAZ 2016, SDK Version: 6.51.03, Serial API Version: 05.00
Z-Way version v3.0.0 from 2019-07-18 02:13:01 +0300 (build 146fa9b44605907737b17032131987cab573da1f)

User avatar
PoltoS
Posts: 5091
Joined: 26 Jan 2011 19:36

Re: wrong failed state

Post by PoltoS » 25 Oct 2019 12:52

Can we have a look on this? Please enable remote access and remote support and provide us login/pass. There were known problems in this part, but not sure if your case is same

piet66
Posts: 91
Joined: 04 Feb 2017 17:00

Re: wrong failed state

Post by piet66 » 03 Dec 2019 14:05

For more than 1 month every day at midnight someone put the device on failed. The last time on 27.Nov. 0:00. Since that day not any more. I'm not aware I've changed anything substantial. Very strange.
Raspberry Pi 3 Model B Rev 1.2
Raspbian GNU/Linux 9 (stretch)
ZMEERAZ 2016, SDK Version: 6.51.03, Serial API Version: 05.00
Z-Way version v3.0.0 from 2019-07-18 02:13:01 +0300 (build 146fa9b44605907737b17032131987cab573da1f)

Post Reply